Atrăgătorul Sharp Aquos Xx e noul vârf de gamă al japonezilor

de: Alexandru Puiu
21 05. 2015

La doar câteva zile după ce au anunţat frumosul , cei de la Sharp ies la interval cu un nou dispozitiv menit să vă trezească invidia.

Uneori, e vorba doar de un design de invidiat. Alteori, doar puterea de procesare merită menţionată. Aproape niciodată nu se întâmplă ca în cazul , un nou vârf de gamă de la Sharp pe care v-aţi dori să-l puteţi cumpăra.

În teorie, are o diagonală a ecranului de 5,7 inci, dar datorită margini foarte subţiri a display-ului, întregul aparat pare mult mai compact decât un dispozitiv obişnuit cu aceleaşi specificaţii. Utilizarea aluminiului pentru spatele carcasei nu face decât să ajute şi mai multe la realizarea unui gadget premium cu dotări hardware high end. În primul rând, panoul de mai dimensiuni este de tip S-PureLCD cu o rezoluţe de 1920 x 1080 pixeli şi o densitate de 386 pixeli.

Partea de procesare este asigurată de cel mai puternic SoC al momentului, recent lansatul Snapdragon 810 de la Qualcomm, ajutat de un GPU Adreno 430, 3GB RAM şi o memorie internă de 32GB ce poate fi mărită folosind carduri microSD. Pentru fotografii de vacanţă, camera principală de 13 megapixeli ar trebui să fie suficientă, în timp ce camera frontală de 2 megapixeli este mai mult decât suficientă pentru selfie-uri şi video-conferinţă.

În plus, rezistă şi la interacţiunea cu apa, fie doar la ploaie şi stropi. Nu avem încă un preţ aproximativ pentru Sharp Aquos Xx şi nici nu ştim dacă va ieşi din Japonia pe canale oficiale.